Att göra

I närheten. . .

Krongårdens vandrarhem ligger på en gammal militärgarnison och är insprängt i en av de gamla kasernerna var de värnpliktiga bodde under tiden de gjorde sin värnplikt. Boendet är därför försett med generösa ytor både i rummen och de gemensamma delarna av huset. Området speglar i och med detta minnet av en svunnen tid!

Inom endast ett stenkast från vandrarhemmet ligger Vänern, Sveriges största insjö med fina fiskevatten och guidade båtturer. Badplatsen skymningen med sin fina sandstrand ligger på ca 5-10 minuters promenad från oss. Läs mer om badplatsen skymningen. Dessutom finner du en av Kristinehamns största besöksanledningar, Picassoskulpturen, ca 3,5 km från boendet. Läs mer om Picassoskulpturen på turistbyråns hemsida härPicasso

Vi rekommenderar därför våra gäster att parkera bilen vid vandrarhemmet och sedan promenera längst Vänerns kant för att njuta va den fina skärgården. Kanske du under sommarhalvåret vill ta dig en tur med vår fina turbåt som tar dig ut till några av de fina öarna utanför Picassoskulpturen? Se mer information om tidtabeller m.m genom att följa länken: Turbåt.

Om man fortsätter längre in på området kommer man snart till skogen och fina motionsspår som är perfekta för löpning, promenader eller bara lite frisk luft. Vad föredrar du?

Erbjudanden

Få ut det mesta av ditt besök

Krongården © 2023

Logotyp Zebraweb